LogoVježbaj s nama

Izračunajte svoj BMI (Indeks tjelesne mase)

Ovo je jednostavan alat koji koristi podatke o visini i težini za procjenu pretilosti osobe.

BMI Calculator image

Što je BMI?

Indeks tjelesne mase (BMI) jednostavan je alat koji koristi visinu i težinu osobe za procjenu njihovog zdravstvenog stanja. Iako ne daje potpunu sliku zdravlja, BMI može biti koristan pokazatelj je li netko u riziku od pretilosti.

Važno je napomenuti da BMI nije savršena mjera zdravlja ili tjelesne kondicije. Ne uzima u obzir mišićnu masu, pa tako osoba s visokom mišićnom masom može imati visoki BMI, ali nije nezdrava. Također, ne uzima u obzir druge aspekte poput dobi, spola, gustoće kostiju itd.

Tabelica izračuna prikazuje kategorije tjelesne težine prema BMI-u i dobi. Ovi rezultati pokazuju kojoj tjelesnoj kategoriji pripadate - možda ste na granici između normalne težine i pretilosti, ili čak pothranjenosti. Ako vaš BMI sugerira potrebu za promjenom težine, razmislite o načinima kako to ostvariti. Preporučujemo neke od naših programa vježbanja te stručne savjete naših zaposlenika.

U slučaju ekstremnih rezultata, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom kako biste smanjili zdravstvene rizike.

Napomena

Ako imate zabrinutosti u vezi sa svojom tjelesnom težinom ili zdravljem, uvijek se posavjetujte sa zdravstvenim stručnjakom. Za daljnje savjetovanje o biranju programa, obratite se nama sa povjerenjem!

Isprobajte kalkulator

Unesite Vaše podatke
Scale image

Obrazac za probne treninge

Pošaljite poruku i prijavite se na besplatan probni trening. Započnite vježbati s nama!